Een student archiveren of verwijderen
Archiveer een student aan wie je tijdelijk geen les meer geeft: wat de student tot nu toe heeft gelezen blijft bewaard en je kunt de student herstellen. Verwijder een student om de student definitief te wissen, samen met de links en alles wat via die links is gelezen.
Voor archiveren en herstellen is het abonnement Educator Studio vereist. Je kunt een student nog steeds verwijderen nadat je abonnement is afgelopen.
Wat elke optie bewaart of verwijdert
| Archiveren | Verwijderen | |
|---|---|---|
| De student in je lijst | Verplaatst naar Gearchiveerd | Weg |
| Hun links | Blijven werken, maar houden niets meer bij | Werken niet meer |
| Wat ze eerder hebben gelezen | Blijft bewaard | Wordt verwijderd |
| Ongedaan maken | Herstellen | Kan niet ongedaan worden gemaakt |
Je gewone links blijven in beide gevallen onaangetast.
Het verwijderen van een student haalt ook de verhalen uit de Bibliotheek van die student, als de link ingelogd werd geopend, tenzij er een kopie is opgeslagen. Archiveren doet dit niet.
Hoe archiveer ik een student?
- Open de student of klas op je Dashboard.
- Kies Student beheren en vervolgens Archiveren.
- Stichos vraagt “Deze student archiveren?”: “Ze verdwijnen uit je lijst met studenten. Hun links blijven werken, maar wat ze lezen wordt niet meer bijgehouden. Je kunt ze herstellen vanuit Gearchiveerd op je Dashboard.”
- Kies Archiveren. Je keert terug naar je Dashboard.
Een gearchiveerde student verdwijnt uit Alle studenten, het nieuws sinds je laatste bezoek en de lijst Voeg een link toe voor… wanneer je een verhaal deelt. Hun links tonen niet langer de melding dat de docent kan zien wat ze lezen, en niets van wat ze lezen tijdens het archiveren wordt bijgehouden. Je kunt nog steeds hun pagina openen, met hun trend en rapporten via Gearchiveerd.
Voorbeeld
Noah neemt in de zomer een pauze van Russisch. Elena archiveert hem. Zijn oude links werken nog steeds als hij opnieuw wil lezen, en zijn leesgegevens van de lente blijven op zijn pagina onder Gearchiveerd.
Een gearchiveerde student herstellen
- Kies op je Dashboard Gearchiveerd om de lijst te openen.
- Kies Herstellen naast de naam van de student.
Of open hun pagina via Gearchiveerd, kies Student beheren en vervolgens Herstellen. Je blijft op hun pagina.
Ze staan weer onder Alle studenten en Voeg een link toe voor…, en hun links houden weer bij wat er wordt gelezen. Je kunt ook iemand herstellen wanneer je een student met dezelfde naam toevoegt: kies de knop Herstellen … die verschijnt.
Een student verwijderen
- Open de student of klas op je Dashboard.
- Kies Student beheren en vervolgens Verwijderen.
- Stichos vraagt “Deze student verwijderen?”: “Hun links werken niet meer en wat ze daarin hebben gelezen wordt verwijderd. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.”
- Kies Student verwijderen. Je keert terug naar je Dashboard.
Om een gearchiveerde student te verwijderen, open je Gearchiveerd en kies je Student verwijderen naast hun naam. Dezelfde vraag “Deze student verwijderen?” komt eerst naar voren.
Als je ze mogelijk weer les gaat geven, kun je ze beter archiveren.
Eén link of een verhaal verwijderen
- Eén link: kies in het linkrapport de optie Link verwijderen. Wat via die link is gelezen, wordt verwijderd; de student blijft. Zie Een linkrapport lezen.
- Een verhaal: wanneer je in Educator Studio een verhaal verwijdert dat je studenten via bijgehouden links hebben gelezen, voegt de vraag toe: “Wat studenten lezen via deze links wordt ook verwijderd uit je Dashboard. Als je dit wilt bewaren, kun je het verhaal beter archiveren.” Door een verhaal te archiveren, blijft behouden wat erin is gelezen.
Leesgegevens worden ook verwijderd als je je account verwijdert.
Mijn abonnement is afgelopen. Wat kan ik nog doen?
Je kunt een student verwijderen (via Student verwijderen op de pagina van de student) en links verwijderen of uitschakelen. Je kunt geen studenten archiveren of herstellen totdat je opnieuw een abonnement neemt. Zie Dashboard.
Hoe lang blijven de leesgegevens van mijn studenten bewaard?
Totdat je de student, de link, het verhaal of je account verwijdert. Er is verder geen tijdslimiet.
Gerelateerd: Dashboard · Studenten en klassen toevoegen · Een linkrapport lezen · Wat je docent ziet
Was deze pagina nuttig?