Comparteix un enllaç
Cada història publicada pot tenir un enllaç per a tothom: els alumnes l'obren en qualsevol navegador, sense tenir cap compte. Pots triar com se'ls obre la història (el seu punt de partida), i ells sempre poden canviar-ho.
Crear i modificar enllaços requereix el pla Educator Studio.
Comparteix una història
- Obre la història des de la secció Històries. Si és un esborrany, llegeix-lo i tria l'opció Publica a la barra situada sota la barra d'eines. Consulta Edita les línies i publica.
- Configura com s'ha d'obrir la història. Consulta la secció Tria com s'obre l'enllaç més avall.
- A la secció Comparteix l'enllaç, tria l'opció Crea un enllaç. La primera vegada, Stichos et demana que confirmis això una vegada: «Només s'enviaran enllaços a estudiants de 18 anys o més, s'avisarà els alumnes quan es faci un seguiment de la seva lectura, s'utilitzaran els informes només per ensenyar-los i només s'introduiran noms o etiquetes per a alumnes i classes.» Marca la casella i tria el botó Continua (o bé Ara no si no vols crear cap enllaç). L'enllaç apareixerà en una fila on s'indica com s'obre amb paraules senzilles, com ara «Comença amb traduccions sota cada línia · paraules clau destacades».
- Tria la icona de copiar a la fila de l'enllaç. Apareix el missatge «Enllaç copiat».
- Enganxa l'enllaç en un correu electrònic, un missatge o la pàgina de la classe.
També pots seleccionar l'adreça de l'enllaç a la fila i copiar-la manualment. Aquesta fila és l'enllaç senzill, per a tothom. Per fer un enllaç per a un alumne o una classe concrets, fes servir el botó Afegeix un enllaç per a…; consulta Enllaços per a un alumne o una classe.
Exemple
L'Elena publica “На рынке” per als seus principiants de nivell A0. Deixa la vista prèvia a l'opció Guiat amb les paraules clau destacades, tria l'opció Crea un enllaç, després la icona de copiar, i enganxa l'enllaç al xat de la classe.
Alumnes amb un compte
L'alumne que obri el teu enllaç mentre tingui la sessió iniciada trobarà la història a la seva Biblioteca, a la secció Del teu tutor, fins que desactivis l'enllaç o l'eliminis (així s'indica al quadre El que veuen els alumnes i a les preguntes d'eliminació). La fila mostra el teu nom visible, per exemple «De l'Elena» (consulta Perfil i aparença). Si un alumne el guarda, en conserva la seva pròpia còpia, independentment del que facis després. Això no ho pots veure: no t'arriba cap dada sobre la Biblioteca d'un alumne, i no compta com a obertura al teu Tauler. Això funciona de la mateixa manera tant pels enllaços simples com pels enllaços amb seguiment.
Tria com s'obre l'enllaç
La vista prèvia és el punt de partida: els alumnes comencen amb l'aspecte que té la història per a tu. Ho indica una nota sota el títol: «Els alumnes obren la història tal com es veu ara i poden canviar el disseny ells mateixos.»
- A la barra d'eines de lectura, tria una opció per a Format: Guiat (una traducció sota cada línia), Assistit, o Solo (text simple). Consulta Format: Guiat, Assistit, Solo.
- Activa o desactiva el botó Destaca les paraules clau (al costat del Format). Està desactivat en les històries que no tenen paraules clau.
La mida del text i els altres paràmetres de lectura no formen part de l'enllaç: cada alumne configura els seus.
Canvia com s'obre un enllaç que ja has compartit
Canviar la vista prèvia no canvia l'enllaç per si sol.
- Canvia l'opció de Format o el botó Destaca les paraules clau a la vista prèvia.
- Ara la barra indica: «Els alumnes amb aquest enllaç començaran tal com es veu ara la teva vista prèvia.» Tria l'opció Actualitza l'enllaç.
El canvi s'aplica a tothom qui tingui l'enllaç, la pròxima vegada que l'obri. L'adreça continua sent la mateixa.
Visualitza la història com un alumne
Tria la icona d'obrir al final de la fila de l'enllaç (el botó Obre com a alumne (pestanya nova)). L'enllaç s'obre en una pestanya nova, tal com ho veuen els teus alumnes. Allà hi funciona la pronunciació, i també l'àudio si disposes de Premium Audio. Els alumnes també poden imprimir la versió per a fitxa des del teu enllaç (a través de l'opció Exporta i després Imprimeix), tant si tenen un compte o un pla com si no.
Copia els enllaços des de la targeta d'Històries
- Una història: obre el seu menú ⋯ i tria Copia l'enllaç. Si la història ja té un enllaç, es copiarà de seguida. Si és un esborrany, l'element s'anomena Publica i copia l'enllaç.
- Diverses històries: selecciona la casella a l'esquerra del quadre de cerca (el botó Selecciona històries), marca les històries i després tria Copia els enllaços (…) a la part inferior de la targeta.
Quan una història requereix un enllaç nou, el quadre El que veuen els alumnes pregunta com s'han d'obrir els enllaços nous: l'opció Comença amb traduccions sota de cada línia i l'opció Destaca les paraules clau (per a històries amb paraules clau). Les històries que ja tenen un enllaç el mantenen tal qual. Els esborranys es publiquen primer, i el quadre els esmenta pel seu nom. Cada enllaç es copia en una línia a part, just després del títol de la història, preparat per ser enganxat en un correu electrònic.
Desactiva o elimina un enllaç
- Desactiva'l: apaga l'interruptor Enllaç actiu a la fila de l'enllaç. Els alumnes que l'obrin veuran: «Aquest enllaç no està disponible. És possible que s'hagi desactivat o suprimit. Demana'n un de nou al teu tutor.» A la Biblioteca d'un alumne amb la sessió iniciada, a la història s'hi mostrarà «El teu tutor ha deixat de compartir això.». Torna a encendre l'interruptor per tornar-lo a compartir des de la mateixa adreça. Mentre estigui desactivat, la icona de copiar es mantindrà a l'espera, acompanyada de la nota «Activa l'enllaç per compartir-lo.».
- Elimina'l: obre el menú ⋯ al final de la fila i tria l'opció Elimina l'enllaç. Stichos fa primer aquesta pregunta, perquè els alumnes que el tinguin no el podran tornar a obrir mai més, i desapareixerà de la seva Biblioteca. Això no es pot desfer.
Si hi ha la possibilitat que vulguis recuperar l'enllaç més endavant, és preferible desactivar-lo en lloc d'eliminar-lo.
He editat la història després de compartir-la. Què veuen els alumnes?
La versió publicada, fins que publiquis la nova edició. L'acció de publicar et preguntarà llavors si vols moure els teus enllaços a la nova versió. Consulta Edita les línies i publica.
Els alumnes necessiten un compte?
No. Qualsevol persona amb l'enllaç pot llegir la història. Consulta Llegir una història que t'han enviat, la pàgina que veuen els teus alumnes des de la icona d'ajuda de l'enllaç.
Un enllaç continua funcionant si arxivo la història o si s'acaba el meu pla?
Sí, en ambdós casos. Encara pots desactivar o eliminar els teus enllaços.
Relacionat: Enllaços per a un alumne o una classe · Edita les línies i publica · Unitats, etiquetes i ordre de les lliçons · Llegir una història que t'han enviat
Aquesta pàgina m'ha estat útil?