Přejít k hlavnímu obsahu

Archivovat nebo smazat studenta ​

Archivuj studenta, kterého právě neučíš: jeho dosavadní čtení zůstane zachováno a můžeš ho kdykoliv obnovit. Smaž studenta, pokud ho chceš odstranit natrvalo, včetně jeho odkazů a všeho, co na nich přečetl.

Možnosti archivovat a obnovit vyžadují plán předplatného Educator Studio. Smazat studenta můžeš i po skončení předplatného.

Co která možnost zachová nebo smaže ​

ArchivovatSmazat
Student na tvém seznamuPřesune se pod ArchivovánoZmizí
Jeho odkazyDál fungují, ale nezaznamenávají čteníPřestanou fungovat
Co přečetl předtímZůstaneSmaže se
Vrátit zpětMožnost ObnovitTuto akci nelze vrátit zpět

Tvé obyčejné odkazy se ani v jednom případě nezmění.

Smazání studenta také odstraní jeho příběhy z jeho vlastní sekce Knihovna, pokud odkaz otevřel přihlášený, ledaže by si uložil kopii. Archivování to neudělá.

Jak archivuji studenta? ​

  1. Na svém Dashboardu otevři studenta nebo třídu.
  2. Vyber možnost Spravovat studenta, pak Archivovat.
  3. Stichos se zeptá: „Archivovat tohoto studenta?“ a zobrazí: „Odejdou z tvojí složky studentů. Jejich odkazy budou dál fungovat, ale přestane se zaznamenávat, co přečetli. Můžeš je kdykoliv obnovit z Archivu na svém Dashboardu.“
  4. Zvol Archivovat. Vrátíš se zpět na svůj Dashboard.

Archivovaný student opustí seznam Všichni studenti, novinky od tvé poslední návštěvy a seznam Přidat odkaz pro… při sdílení příběhu. Na jeho odkazech se už nebude zobrazovat upozornění, že lektor uvidí jeho čtení, a nic, co přečte během archivace, se nezaznamená. Stále můžeš otevřít jeho stránku s jeho trendem a reporty z nabídky Archivováno.

Příklad

Noah má přes léto pauzu v ruštině. Elena ho archivuje. Jeho staré odkazy stále fungují, pokud si chce číst znovu, a jeho čtení z jara zůstane na jeho stránce pod Archivováno.

Obnovit archivovaného studenta ​

  1. Na svém Dashboardu vyber Archivováno a otevři seznam.
  2. Zvol Obnovit vedle jeho jména.

Nebo otevři jeho stránku ze sekce Archivováno, vyber možnost Spravovat studenta a pak Obnovit. Zůstaneš na jeho stránce.

Je zpět pod položkou Všichni studenti a Přidat odkaz pro… a jeho odkazy začnou znovu zaznamenávat čtení. Někoho můžeš obnovit i tehdy, když přidáváš studenta se stejným jménem: vyber tlačítko Obnovit …, které se objeví.

Smazat studenta ​

  1. Na svém Dashboardu otevři studenta nebo třídu.
  2. Vyber možnost Spravovat studenta, pak Smazat.
  3. Stichos se zeptá: „Smazat tohoto studenta?“ a zobrazí: „Jejich odkazy přestanou fungovat a historie jejich čtení bude smazána. Tuto akci nelze vrátit zpět.“
  4. Zvol Smazat studenta. Vrátíš se na svůj Dashboard.

Chceš-li smazat archivovaného studenta, otevři Archivováno a vyber možnost Smazat studenta vedle jeho jména. Objeví se nejprve stejná otázka „Smazat tohoto studenta?“.

Pokud ho možná budeš znovu učit, raději ho archivuj.

Smazat jeden odkaz nebo příběh ​

  • Jeden odkaz: v reportu odkazu vyber možnost Smazat odkaz. Co bylo na daném odkazu přečteno, se smaže; student zůstane. Viz Čtení reportu odkazu.
  • Příběh: v plánu Educator Studio, když smažeš příběh, který tvoji studenti přečetli na sledovaných odkazech, v otázce bude dodáno: „Co studenti na těchto odkazech přečtou, se smaže i z tvého Dashboardu. Pokud si tato data chceš ponechat, příběh raději archivuj.“ Archivace příběhu jeho čtení zachová.

Čtení je smazáno také spolu s tvým účtem.

Předplatné mi skončilo. Co ještě mohu dělat?

Můžeš smazat studenta (volba Smazat studenta na jeho stránce) a smazat nebo vypnout odkazy. Nemůžeš archivovat ani obnovovat studenty, dokud předplatné znovu neobnovíš. Viz Dashboard.

Jak dlouho je čtení mých studentů uchováno?

Dokud nesmažeš studenta, odkaz, příběh nebo svůj účet. Žádné jiné časové omezení není.

Související: Dashboard · Přidat studenty a třídy · Čtení reportu odkazu · Co vidí tvůj lektor

Byla tato stránka užitečná?