Ugrás a fő tartalomhoz

Egységek, címkék és a leckék sorrendje ​

Az egységek a tanítás sorrendjében csoportosítják a történeteidet, a leckék sorrendje a történetek sorrendjét jelenti egy egységen belül, a címkék pedig olyan jelölések, amelyek segítenek megtalálni a történeteket. Mindhármat az Educator Studio bal oldalán található Történetek kártyán kezelheted.

Az egységek, címkék és a leckék sorrendjének létrehozásához és módosításához Educator Studio előfizetés szükséges. Ha az előfizetésed lejár, továbbra is láthatod a történeteidet, és törölheted azt, amit létrehoztál.

Az egységek tanítási sorrendben tartalmazzák a történeteidet; az Áthelyezés egységbe opció besorolja a történetet.

Egység létrehozása ​

  1. A Történetek kártyán válaszd az Új egység lehetőséget (a mappa ikon a kártya tetején).
  2. Írd be az Egység neve mezőbe a nevet, és válaszd a Létrehozás gombot.

Egy egység egyetlen nyelvhez tartozó történeteket tartalmaz: ahhoz a nyelvhez, amelyet éppen megtekintesz (annak a lapján, ha többet is tanítasz). Az új egységek a lista végére kerülnek. Minden egység nevének újnak kell lennie az adott nyelven (a nagybetűk nem számítanak), különben a Stichos ezt az üzenetet jeleníti meg: „Már van egy ilyen nevű egységed ezen a nyelven.”

Egységet az űrlapról is létrehozhatsz (az Egység mezőben válaszd az Új egység… opciót), vagy egy történet ⋯ menüjéből (az Áthelyezés egységbe, majd az Új egység… kiválasztásával).

Történet elhelyezése egy egységben ​

  • Új történetek: Ha megnyitsz egy egységet a Történetek vagy a Szavak kártyán, az lesz az Egység az űrlapon, így az új történetek oda kerülnek besorolásra. Ha egynél több nyelvet tanítasz, egy nyelvi lap kiválasztása a kártyán ugyanezt teszi az adott lapon nyitott egységgel, és az űrlap történetének nyelve is követi ezt. Bármikor módosíthatod az Egység mezőt az űrlapon, vagy választhatod a Munkavégzés ebben az egységben lehetőséget egy egység ⋯ menüjében. Az az egység egy kis jelölést kap: Az új történetek ide kerülnek. Lásd: Az űrlap beállításról beállításra.
  • Már meglévő történet: Nyisd meg a ⋯ menüjét, válaszd az Áthelyezés egységbe lehetőséget, és válassz ki egy egységet, vagy a Nincs egységben opciót. Vagy húzd a történetet a fogantyújánál fogva (a pontozott fogórész a bal oldalán) egy másik egység nevére. Az egység, ahonnan a történetet elhúzod, nyitva marad, így több történetet is áthúzhatsz egymás után.

A besorolt történet az adott egység végére kerül. A történet minden verziója vele együtt áthelyezésre kerül.

A leckék sorrendjének módosítása ​

  1. Győződj meg arról, hogy a rendezés beállítása Leckék sorrendje (a rendezés gomb a keresőmező jobb oldalán található), és törölj minden keresést vagy címkeszűrőt.
  2. Mutass egy történetre. A bal oldalán megjelenik a fogantyúja.
  3. Húzd a fogantyút felfelé vagy lefelé. Vagy navigálj a Tab billentyűvel a fogantyúra, és használd a fel és le nyílbillentyűket, vagy válaszd a Mozgatás felfelé vagy a Mozgatás lefelé opciót a történet ⋯ menüjében.

Amíg egy keresés vagy címkeszűrő be van kapcsolva, a kártyán a következő üzenet jelenik meg: „A leckék sorrendje nem módosítható, amíg egy keresés vagy címkeszűrő elrejti a történeteket. Töröld a szűrőt a rendezéshez.”

Egység átrendezése, átnevezése vagy törlése ​

Minden egység neve mellett található egy ⋯ menü, amely a Munkavégzés ebben az egységben, Mozgatás felfelé, Mozgatás lefelé, Átnevezés és Törlés lehetőségeket tartalmazza. Egy egységet a fogantyújánál fogva is elhúzhatsz. Az egységek sorrendje jelenti a kurzusod ütemtervét.

A Törlés gomb megnyomásakor először ez a kérdés jelenik meg: „Törlöd a(z) „…” egységet? A történetei és szavai megmaradnak a Nincs egységben kategória alatt.” A folytatáshoz válaszd az Egység törlése opciót.

Az egységek közösek a Szavak kártyával, így az itt végzett módosítások ott is megjelennek.

Példa

Elena oroszt tanít. Az egységei a következők: „Unit 1: First words”, „Unit 2: Out and about”, „Unit 3: Food and drink” és „Unit 4: Home and family”. Egy további, „Students” nevű egység tartalmazza azokat az egyszeri történeteket, amelyeket egyes diákoknak készített.

Történet címkézése ​

A címkék rövid jelölések, mint például a „házi feladat” vagy egy diák neve, amelyeket a diákok sosem látnak.

  1. Nyisd meg a történet ⋯ menüjét, és válaszd a Címkék lehetőséget.
  2. Írj be egy címkét, majd nyomd meg az Entert vagy egy vesszőt. A Stichos javasolni fogja azokat a címkéket, amelyeket korábban már használtál. Egy címke eltávolításához válaszd a rajta lévő × jelet.
  3. Válaszd a Kész gombot.

Egy történetnek legfeljebb 10 címkéje lehet. A címkék a történet minden verziójához hozzátartoznak.

Történet keresése címke vagy cím alapján ​

  • Válaszd ki egy történet címkéjét, hogy csak az adott címkével rendelkező történetek jelenjenek meg. Felül megjelenik egy Címkézve jelölés; a törléséhez válaszd a mellette lévő × jelet.
  • Írj a Keresés mezőbe a történetek cím vagy címke alapján történő kereséséhez.
  • A rendezés gomb a következő szempontok alapján rendezi a történeteket: Leckék sorrendje, A legújabbak elöl, A legrégebbiek elöl, Cím (A–Z), vagy Szint.

Többé nem használt történet archiválása ​

  1. Nyisd meg a történet ⋯ menüjét, és válaszd az Archiválás lehetőséget.
  2. A történet eltűnik a listából. A megtekintéséhez kapcsold be az Archiváltak megjelenítése lehetőséget a kártya alján; a Visszaállítás opció a ⋯ menüjében pedig visszahozza azt.

Egy archivált történet megőrzi az egységét, a címkéit és a hivatkozásait, így a diákok továbbra is meg tudják nyitni.

Mi a különbség az Archiválás és a Törlés között?

Az Archiválás csak elrejti a történetet a listádról. A Törlés végleg eltávolítja a történetet: „A megosztási hivatkozásai nem fognak többé működni. Ez a művelet nem vonható vissza.” Ha a diákok egy számukra készített hivatkozáson olvassák, az is törlődik az irányítópultodról, amit olvasnak. Egy régebbi verziókkal rendelkező történet esetében a Törlés csak a legújabbat távolítja el.

Mit jelent a Piszkozat, a Közzétéve és a Megosztva egy történet alatt?

A Piszkozat még nincs közzétéve. A Közzétéve állapothoz tartozhat hivatkozás. A Megosztva egy bekapcsolt egyszerű hivatkozással (amit bárki elérhet) rendelkezik. Lásd: Hivatkozás megosztása.

Kapcsolódó: Az űrlap beállításról beállításra · Szavak (a szólistáid) · Hivatkozás megosztása · Sorok szerkesztése és közzététel

Hasznos volt ez az oldal?