Bir öğrenciyi arşivle veya sil
Şimdilik ders vermeyi bıraktığın bir öğrenciyi arşivle: şu ana kadarki okumaları kalır ve onları geri yükleyebilirsin. Bir öğrenciyi temelli olarak kaldırmak için sil; böylece bağlantıları ve bu bağlantılarda okunan her şey de silinir.
Arşivleme ve geri yükleme işlemleri Educator Studio planını gerektirir. Planın sona erdikten sonra da bir öğrenciyi silebilirsin.
Hangisi neyi tutar veya siler
| Arşivle | Sil | |
|---|---|---|
| Listendeki öğrenci | Arşivlenenler bölümüne taşınır | Kaybolur |
| Bağlantıları | Açılmaya devam eder ancak kayıt yapmayı durdurur | Çalışmayı durdurur |
| Daha önce okudukları | Tutulur | Silinir |
| Geri alma | Geri yükle | Geri alınamaz |
Düz bağlantıların her iki durumda da etkilenmez.
Bir öğrenciyi silmek, eğer bağlantıyı oturum açarak açtılarsa ve bir kopyasını kaydetmedilerse, hikayelerini o öğrencinin kendi Kütüphanesinden de çıkarır. Arşivleme bunu yapmaz.
Bir öğrenciyi nasıl arşivlerim?
- Dashboard ekranında, öğrenciyi veya sınıfı aç.
- Öğrenciyi yönet seçeneğini, ardından Arşivle seçeneğini seç.
- Stichos şunu sorar: “Bu öğrenci arşivlensin mi?”: “Öğrenci listenden çıkarılırlar. Bağlantıları açılmaya devam eder ancak okudukları kayıt edilmez. Onları Dashboard üzerindeki Arşivlenenler bölümünden geri yükleyebilirsin.”
- Arşivle düğmesini seç. Dashboard ekranına geri dönersin.
Arşivlenen bir öğrenci, Tüm öğrenciler listesinden, son baktığından bu yana olan haberlerden ve bir hikaye paylaştığında çıkan Şunun için bağlantı ekle… listesinden ayrılır. Bağlantıları artık eğitmenin okuduklarını göreceğine dair bildirimi göstermez ve arşivlendikleri süre boyunca okudukları hiçbir şey kaydedilmez. Onların sayfasını, trendlerini ve raporlarını hala Arşivlenenler bölümünden açabilirsin.
Örnek
Noah yaz boyunca Rusçaya ara verir. Elena onu arşivler. Tekrar okumak isterse eski bağlantıları hala açılır ve ilkbahardaki okumaları Arşivlenenler bölümü altında kendi sayfasında kalır.
Arşivlenmiş bir öğrenciyi geri yükle
- Dashboard ekranında, listeyi açmak için Arşivlenenler seçeneğini seç.
- İsimlerinin yanındaki Geri yükle düğmesini seç.
Veya sayfalarını Arşivlenenler bölümünden açıp Öğrenciyi yönet ve ardından Geri yükle seçeneklerini seç. Onların sayfasında kalırsın.
Tekrar Tüm öğrenciler ve Şunun için bağlantı ekle… listeleri altında görünürler ve okuma kaydı yapan bağlantıları tekrar çalışır. Aynı isimde bir öğrenci eklediğinde de birini geri yükleyebilirsin: beliren Geri yükle … düğmesini seç.
Bir öğrenciyi sil
- Dashboard ekranında, öğrenciyi veya sınıfı aç.
- Öğrenciyi yönet seçeneğini, ardından Sil seçeneğini seç.
- Stichos şunu sorar: “Bu öğrenci silinsin mi?”: “Bağlantıları artık çalışmaz ve bu bağlantılarda okudukları silinir. Bu işlem geri alınamaz.”
- Öğrenciyi sil düğmesini seç. Dashboard ekranına geri dönersin.
Arşivlenmiş bir öğrenciyi silmek için Arşivlenenler bölümünü aç ve adının yanındaki Öğrenciyi sil düğmesini seç. Önce aynı “Bu öğrenci silinsin mi?” sorusu gelir.
Onlara tekrar ders verme ihtimalin varsa, silmek yerine arşivle.
Bir bağlantıyı veya bir hikayeyi sil
- Bir bağlantı: bağlantı raporunda, Bağlantıyı sil seçeneğini seç. O bağlantıda okunanlar silinir; öğrenci kalır. Bkz. Bağlantı raporu okuma.
- Bir hikaye: Educator Studio'da, öğrencilerinin izlenen bağlantılarda okuduğu bir hikayeyi sildiğinde, soruya şu eklenir: “Öğrencilerin bu bağlantılarda okudukları şeyler Dashboard ekranından da silinir. Bunu korumak için hikayeyi silmek yerine arşivle.” Bir hikayeyi arşivlemek, okumalarını tutar.
Hesabınla birlikte okumalar da silinir.
Planım sona erdi. Hala ne yapabilirim?
Bir öğrenciyi silebilir (sayfalarında Öğrenciyi sil düğmesi) ve bağlantıları silebilir veya kapatabilirsin. Yeniden abone olana kadar öğrencileri arşivleyemez veya geri yükleyemezsin. Bkz. Dashboard.
Öğrencilerimin okumaları ne kadar süre saklanır?
Sen öğrenciyi, bağlantıyı, hikayeyi veya hesabını silene kadar. Başka bir zaman sınırı yoktur.
İlgili: Dashboard · Öğrenci ve sınıf ekle · Bağlantı raporu okuma · Eğitmeninin gördükleri
Bu sayfa yardımcı oldu mu?