Връзки за ученик или клас
Проследяваната връзка е връзка, която създаваш за един ученик или един клас. Тя отчита кога отварят историята, дали я дочитат, колко дълго четат и кои думи проверяват, всичко това в твоето Табло. Обикновената ти връзка за всеки не отчита нищо.
Проследяваните връзки изискват плана Educator Studio.
Как да споделя история с ученик или клас?
- Отвори публикувана история от секцията Истории.
- В лентата под лентата с инструменти, на реда Сподели линк, отвори Добави връзка за… и избери ученика или класа. Списъкът показва учениците и класовете, които четат на езика на историята.
- Настрой как да се отваря историята, както при всяка връзка. Виж Споделяне на връзка.
- Тяхната връзка се появява под Линкове за ученици, маркирана за момент, и се появява съобщение „Връзката за … е добавена по-долу“. Все още нищо не е копирано.
- На техния ред избери иконата за копиране, след което изпрати връзката на този ученик или на класа.
При първото създаване на каквато и да е връзка, Stichos изисква да потвърдиш веднъж, че ще изпращаш връзки само на учащи на 18 или повече години, че ще съобщаваш на учениците, когато тяхното четене ти се отчита, че ще използваш отчетите само за тяхното обучение и че ще въвеждаш само имена или етикети за ученици и класове (виж Споделяне на връзка). Твоите ученици виждат известие с бутона Продължи върху проследяваната връзка и нищо не се отчита, докато не го изберат.
Всеки ученик или клас има по една връзка на история. Ако те вече имат включена връзка, дори за по-стара версия на историята, повторното им избиране не създава втора: съобщение посочва, че те вече имат връзка, и техният ред се маркира. В противен случай се създава нова връзка, която се отваря по начина, по който изглежда твоят преглед.
Под статуса има ред, който също казва къде е запазена историята и с кого е споделена, например „Запазена в Урок 1: Първи думи · Споделена с Priya“. Избери името на урока, за да отвориш историята в картата Истории.
Пример
Елена преподава руски на Noah, на Priya и на своята група във вторник. За „Матильда и погода“ тя добавя връзка за Noah под Добави връзка за…, след това за Priya и групата във вторник, и копира всяка от съответния ѝ ред. Всеки получава своя собствена връзка и нейното Табло показва четенето на всеки един.
Добавяне на нов ученик или клас
- Отвори Добави връзка за… и избери опцията Нов ученик….
- Въведи Име на ученика или класа. За група отметни полето Това е клас.
- Избери бутона Добави. Новият ученик или клас е добавен и тяхната връзка се появява под Линкове за ученици.
Ученикът принадлежи към езика на историята. Ако името е заето, Stichos извежда съобщение „Вече имаш ученик или клас на име „…“.“ Ако някой с това име е архивиран, избери опцията Възстанови …, за да го върнеш. Можеш също да добавяш и управляваш ученици в твоето Табло. Виж Добавяне на ученици и класове.
Преглед и копиране на вече съществуващи връзки за история
Под обикновената връзка, разделът Линкове за ученици изброява всеки ученик или клас с връзка за тази история. Избери иконата за копиране на даден ред, за да копираш тази връзка отново.
Копиране на връзки за ученик от картата Истории
- Една история: отвори нейното ⋯ меню и избери Копирай за ученик….
- Няколко истории: избери бутона с квадратче за отметка вляво от полето за търсене (опцията Избери истории), отметни историите, избери Копиране на връзки (…) и посочи ученика в отворилия се прозорец. Това работи, когато всички истории са на един език.
В полето Какво виждат учениците, опциите за начална точка се отнасят само за направените сега връзки: „За линковете, създадени за тях сега. Линк, който вече имат, остава непроменен. Учениците могат да променят и двете.“
Какво вижда ученикът
Проследяваната връзка също показва над историята за кого е създадена, например „Създадено за Kenji“. Тя показва само първото име на ученика (или цялото име на класа), така че някой, който получи грешна връзка, да може да ти каже. Проследяваната връзка показва известие над историята: „Твоят преподавател ще вижда кога отваряш тази история, колко дълго четеш, дали я дочиташ и кои думи проверяваш.“ Ученикът може да го затвори, но четенето му продължава да се отчита. Виж Какво вижда твоят преподавател – страницата, която твоите ученици могат да прочетат по темата.
Връзката за клас е една връзка, която целият клас споделя. Твоето Табло показва общото четене на класа чрез нея, а не на всеки отделен ученик.
Собствените ти посещения на твоите връзки не се отчитат.
Ученик, който отвори своята проследявана връзка, докато е вписан в профила си, също намира историята в своята Библиотека, под секцията От твоя преподавател, докато връзката не бъде изключена или изтрита (или докато ученикът не бъде изтрит). Ако я запази, той запазва свое собствено копие. Ти не виждаш неговата Библиотека и това не се отчита като отваряне на историята.
Изключване или изтриване на проследявана връзка
Всяка връзка в Линкове за ученици има свой собствен ред, подреден като обикновената връзка: името, адресът с бутона Копирай връзката, превключвателят Вкл., икона за отваряне като ученик и ⋯ меню с опцията Изтрий връзката. Превключвателят Вкл. на обикновената връзка засяга само нея, така че е възможно тя да се изключи, а връзките на всички ученици да останат включени, или обратното.
- Изключване: изключи превключвателя Вкл.. Връзката остава в списъка, бутонът Копирай връзката е в готовност, а ученикът вижда, че тя спира да работи. Можеш да я включиш отново по всяко време.
- Изтриване: отвори ⋯ и избери Изтрий връзката. Изтриването на връзка изтрива и прочетеното чрез нея.
Това може да се направи и от твоето Табло:
- В твоето Табло отвори ученика или класа, след което избери заглавието на историята, за да отвориш отчета на нейната връзка.
- Избери Изключи (или Включи), или Изтрий връзката.
Ако планът ти изтече, твоето Табло изброява всяка връзка в раздела Твоите връзки за споделяне, с опциите Изключи и Изтрий връзката.
Виж Четене на отчет за връзка.
Какво се случва с връзките, когато се архивира или изтрие ученик?
При архивиране на ученик, връзките му продължават да се отварят, но спират да записват какво чете той. Изтриването на ученик спира работата на връзките му и изтрива прочетеното чрез тях. Виж Архивиране или изтриване на ученик.
Защо даден ученик не е в списъка „За“?
Менюто Добави връзка за… показва само учениците и класовете за езика на историята и не включва архивираните. За да изпратиш история на иврит, добави ученика при отворена история на иврит.
Свързани: Споделяне на връзка · Добавяне на ученици и класове · Четене на отчет за връзка · Какво вижда твоят преподавател
Полезна ли беше тази страница?