Õpilase arhiveerimine või kustutamine
Arhiveeri õpilane, keda sa hetkel enam ei õpeta: nende senine lugemine säilib ja saad nad hiljem taastada. Kustuta õpilane, et eemaldada ta lõplikult koos nende linkide ja kõigega, mida nad on neil lugenud.
Arhiveerimiseks ja taastamiseks on vaja Educator Studio plaani. Õpilast saad kustutada ka pärast plaani lõppemist.
Mida kumbki säilitab või kustutab
| Arhiveerimine | Kustutamine | |
|---|---|---|
| Õpilane sinu nimekirjas | Liigub jaotisse Arhiveeritud | Kadunud |
| Nende lingid | Avanevad edasi, kuid ei salvesta | Lakkavad töötamast |
| Varem loetu | Säilib | Kustutatakse |
| Tagasivõtmine | Valik Taasta | Ei saa tagasi võtta |
Sinu tavalisi linke ei mõjuta kumbki valik.
Õpilase kustutamine eemaldab jutud ka selle õpilase enda jaotisest Library, kui ta avas lingi sisselogituna, välja arvatud juhul, kui ta salvestas koopia. Arhiveerimine seda ei tee.
Kuidas ma õpilase arhiveerin?
- Ava oma lehel Dashboard õpilane või klass.
- Vali Halda õpilast ja seejärel valik Arhiveeri.
- Stichos küsib "Kas arhiveerida see õpilane?": "Nad eemaldatakse sinu õpilaste nimekirjast. Nende lingid toimivad edasi, kuid ei salvesta enam nende lugemist. Võid need igal ajal oma Dashboardi arhiivist taastada."
- Vali nupp Arhiveeri. Sind suunatakse tagasi lehele Dashboard.
Arhiveeritud õpilane eemaldatakse nimekirjast Kõik õpilased, sinu viimasest vaatamisest saadik kogunenud uudistest ja loendist Lisa link kasutajale…, kui sa juttu jagad. Nende lingid ei näita enam teadet, et juhendaja näeb nende lugemist, ja midagi, mida nad arhiveerituna loevad, ei salvestata. Saad endiselt avada nende lehe koos nende trendi ja aruannetega jaotisest Arhiveeritud.
Näide
Noah teeb suvel vene keele õppimises pausi. Elena arhiveerib ta. Tema vanad lingid avanevad endiselt, kui ta soovib uuesti lugeda, ja tema kevadine lugemisajalugu säilib tema lehel jaotises Arhiveeritud.
Arhiveeritud õpilase taastamine
- Nimekirja avamiseks vali oma lehel Dashboard jaotis Arhiveeritud.
- Vali nende nime kõrval valik Taasta.
Või ava nende leht jaotisest Arhiveeritud, vali Halda õpilast ja seejärel valik Taasta. Jääd samale lehele.
Nad on tagasi jaotises Kõik õpilased ning loendis Lisa link kasutajale…, ja nende lingid salvestavad uuesti lugemist. Võid kedagi taastada ka siis, kui lisad sama nimega õpilase: vali ilmuv nupp Taasta ....
Õpilase kustutamine
- Ava oma lehel Dashboard õpilane või klass.
- Vali Halda õpilast ja seejärel valik Kustuta.
- Stichos küsib "Kas kustutada see õpilane?": "Nende lingid lakkaad töötamast ja kogu nende lugemisajalugu kustutatakse. Seda tegevust ei saa tagasivõtta."
- Vali nupp Kustuta õpilane. Sind suunatakse tagasi lehele Dashboard.
Arhiveeritud õpilase kustutamiseks ava jaotis Arhiveeritud ja vali tema nime kõrval valik Kustuta õpilane. Kõigepealt esitatakse sama küsimus "Kas kustutada see õpilane?".
Kui on võimalus, et õpetad neid uuesti, vali pigem arhiveerimine.
Ühe lingi või jutu kustutamine
- Üks link: vali selle lingi aruandes valik Kustuta link. Sellel lingil loetu kustutatakse; õpilane jääb alles. Vaata lehte Lingi aruande lugemine.
- Jutt: kui kustutad plaanis Educator Studio jutu, mida õpilased lugesid jälgitavate linkide kaudu, lisandub küsimus: "Mida õpilased selle linkidelt loevad, kustutatakse ka sinu töögraafiku lehelt Dashboard. Selle säilitamiseks arhiivi jutt selle kustutamise asemel." Jutu arhiveerimine säilitab selle lugemisajaloo.
Lugemisajalugu kustutatakse ka siis, kui kustutad oma konto.
Minu plaan lõppes. Mida ma saan veel teha?
Saad õpilasi kustutada (nupp Kustuta õpilane nende lehel) ning linke kustutada või välja lülitada. Sa ei saa õpilasi arhiveerida ega taastada enne, kui tellimust uuendad. Vaata lehte Dashboard.
Kui kaua minu õpilaste lugemisajalugu säilitatakse?
Kuni kustutad õpilase, lingi, jutu või oma konto. Muid ajalisi piiranguid ei ole.
Seotud teemad: Dashboard · Õpilaste ja klasside lisamine · Lingi aruande lugemine · Mida sinu juhendaja näeb
Kas see leht oli abiks?